Prepress

Prepress: de sleutel tot perfect drukwerk

Prepress is waar jouw ideeën tot leven komen en waar kwaliteit begint. Daag ons creatief uit!

Neem contact met ons op >>>

Prepress: De kunst van grafische voorbereiding

We leven in een visuele wereld met zijn allen. Visuele informatie nemen we 600.000 keer sneller op dan tekst, is bewezen. De uitstraling van uw media is daarom van essentieel belang voor het imago van uw organisatie. Grafiteam beschikt over een creatief team van dtp’ers en vormgevers die – volgens uw wensen – de eigenschappen van uw bedrijf vertalen naar een duidelijk en professionele opmaak. Onze ideeen werpen een verfrissende blik op uw reclame en communicatie, resultaat staat voorop.

Waarom prepress: De sleutel tot perfect drukwerk

Achter elk indrukwekkend stuk drukwerk schuilt een essentiële stap: prepress. Dit vormt het fundament waarop al onze afdrukken worden gebouwd. Ons team van ontwerpers neemt jouw visie en zet deze om in drukklare bestanden. Ze perfectioneren de lay-out, zorgen voor een naadloze integratie van afbeeldingen en tekst, en zorgen ervoor dat alles er piekfijn uitziet.
In de wereld van kleur speelt prepress ook een cruciale rol. We beheersen de kunst van kleurcorrectie, kalibratie en het matchen van Pantone-kleuren om ervoor te zorgen dat het eindresultaat precies is wat je voor ogen had.

Maar we gaan verder dan dat. Onze technici zorgen ervoor dat bestanden drukklaar zijn, fonts correct zijn ingesloten en dat drukmarges nauwkeurig zijn ingesteld. Dit alles om een soepele overgang naar het drukproces te garanderen, zonder verrassingen achteraf.Prepress is waar jouw ideeën tot leven komen en waar kwaliteit begint.

Hieronder leest u meer over belangrijke activiteiten die onder prepress vallen:

1. Ontwerp & Layout

Dit omvat het creëren of bewerken van grafische elementen, tekst en afbeeldingen om ze klaar te maken voor afdrukken. Grafisch ontwerpers en opmaakspecialisten werken aan de lay-out en de visuele aspecten van het drukwerk.

3. Kleurbeheer

Kleuren zijn cruciaal in drukwerk,kleurbeheer zorgt ervoor dat de gewenste kleuren consistent worden gereproduceerd. Dit omvat het gebruik van kleurprofielen, kalibratie van apparatuur en het matchen van Pantone-kleuren.

2. Beeldbewerking

Beelden worden vaak aangepast en bewerkt om te voldoen aan de vereisten van het drukproces. Dit omvat het retoucheren van afbeeldingen, het aanpassen van resolutie en het omzetten naar het juiste kleurruimteformaat.

4. Bestandsvoorbereiding

Het drukklaar maken van bestanden omvat het controleren en optimaliseren van de bestanden voor afdrukken. Dit omvat zaken als het insluiten van lettertypen, het omzetten van afbeeldingen naar het juiste formaat, het instellen van drukmarges en het exporteren van bestanden naar het juiste bestandsformaat voor de drukpers.

grafiteam Pand aan de Newtonstraat

Hoe kunnen wij u helpen?

Bel of stuur ons een bericht via de e-mail. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Telefoonnummer: +31 0318 52 12 11
Email: info@grafiteam.nl

kvk nummer: 88817717